Om din vistelse

Vägen till Bergaliv

Du tar dig till Bergaliv via Orbaden Spa & Resort, Gamla Orbadenvägen 86, Vallsta (spahotellet). Dit kan du komma med bil, eller du kan resa med buss eller tåg till Vallsta och promenera därifrån till spahotellet. Om du meddelar ett par dagar i förväg kan vi också ordna hämtning vid busshållplatsen eller järnvägsstationen. 

In- och utcheckning

Du disponerar huset från kl. 15.00 på dagen för ankomst till kl. 11.00 utcheckningsdagen. Incheckning sker på spahotellet. Där får du nyckel och karta med vägbeskrivning fram till huset. Du kan checka in från kl. 14.30. 
Om kondition och hälsa tillåter, rekommenderar vi vandring upp för berget till lofthuset, cirka 2,7 kilometer. Packa vad du behöver i en liten ryggsäck och utrusta dig med rejäla skor, kängor eller stövlar. Tyngre packning kan du lämna i hotellreceptionen för förvaring under tiden för din vistelse. Väl framme uppe på berget kan du byta till sköna tofflor som finns i huset. Vandringen brukar ta ungefär en timma i lugnt tempo och du kan välja en lättare eller en lite brantare led uppför berget. Passa på att ta det lugnt och låt vandringen ta den tid som kondition och väder fordrar. Du kommer inte behöva klättra, men ta några uppförsbackar med i beräkningen. Vill du hellre ta dig upp för berget med bil kan du köra på grusväg dit, parkera och promenera den sista sträckan, ca 600 meter, fram till huset. I tider av tjällossning och under snöperioder är vägen dock inte farbar. Däremot finns snöskor till låns i spahotellets reception. Vill du ha en guidad visning eller skjuts upp för berget? Kontakta oss minst tre dagar i förväg så bokar vi en guide utrustad med fyrhjuling, snöskoter eller helt enkelt gångkläder och rejäla kängor!

Vistelsen i lofthuset

I huset finns frukt, kaffe och te när du kommer fram och i kylen hittar du frukost för nästa morgon. I huset finns sängkläder med linnelakan, linnehanddukar, wifi, värmeelement, en elektrisk förbränningstoalett, kyl och färskvatten för det närmaste dygnets dryck och hygien. Vattnet transporteras upp till huset inför varje besöksdygn och räcker för måttlig förbrukning, men tänk på att tillgången på vatten är begränsad till vad som behövs för dryck och sparsam hygien. I gengäld har du efter utcheckning från lofthuset fritt tillträde till den utmärkta spaavdelningen på Orbaden Spa & Resort.

Mat och dryck 

Kanske vill du ha något att äta under kvällen? Låt oss veta minst två dagar i förväg så levererar vi en lättare kvällssupé med kalla delikatesser. Den kostar 395 kronor per person och finns i en kylbox i huset vid din ankomst. Om du förbeställer kan vi också se till att det i huset vid din ankomst finns lokalbryggt öl (33 cl. flaska 60 kr), mousserande vin (Ekologisk Crémant d´Alsace, 37,5 cl. flaska 195 kr), vin (husets röda eller vita, 75 cl. flaska 275 kronor) eller alkoholfritt alternativ. 

På Orbaden Spa & Resort finns en utmärkt restaurang för lunch och middag i samband med vistelsen hos Bergaliv. Boka bord via info@orbaden.se eller tel 0278-62 15 00. Om du bokat paket med bergsvandring och boende både i lofthuset och på hotellet ingår en trerätters middag i restaurangen.

Läs mer här!

Spa 

Så snart du återlämnat nyckeln i spahotellets reception välkomnas du till spaavdelningen. Där finns pool, bastu, mineralsaltbad och utomhuspooler. Frukt och smaksatt vatten finns framdukat och du får låna handduk, badrock och tofflor. Om du vill ha spabehandling, exempelvis, massage, ansiktsbehandling eller kroppsinpackning rekommenderas förhandsbokning på info@orbaden.se eller tel 0278-62 15 00. På spahotellets hemsida finns information om öppettider etc.